Meikkimokia voi tapahtua kenelle tahansa. Suuret julkkiksetkaan eivät pääse niitä pakoon. Virheiden sattuminen silloin tällöin on hyväksyttävää, mutta ei jatkuvasti ja koko ajan. Jos haluat tietää, mitä virheitä välttää meikatessa – lue meidän anti-kauneusoppaamme. Ken tietää – ehkä sinusta tulee ammattimeikkaaja sen ansiosta?

7 meikkisyntiä – varo, ehkä sinäkin syyllistyt niihin!

1. Kunnollisen kosteusvoiteen puuttuminen

Tämä on hyvin yleinen ”synti”: monet naiset pesevät kasvonsa geelillä tai vaahdolla käyttämättä kosteusvoidetta. Tällä tavalla iho pääsee kuivumaan tai ”tuottamaan” ylimääräisiä tali-ihottumia. Kosteutusta vailla ja meikkiä täynnä olevat kasvot menettää suojansa, ihon joustavuus vähenee ja ikääntyminen nopeutuu. Lisäksi suoraan iholle levitetty meikkivoide menettää ”kykynsä kiinnittyä” ja koko meikki on vähemmän kestävä.

2. Meikkivoiteen väärä väri

Jopa kaikkein paras meikkivoide voi pilata koko meikin, jos se ei sovi ihonsävyyn kunnolla. Naiset käyttävät usein samaa sävyä vuoden ympäri unohtaen sen seikan, että iho ruskettuu kesällä ja talvella ihonsävy on yleisesti vaaleampi. Jotta kasvot eivät näyttäisi naamiolta ja meikkivoiteen sävy sopisi täydellisesti kaulan iholle – hanki aina ”kesä” ja ”talvi” -versiot meikkivoiteesta. Jos oikean tuotteen valinta tuottaa päänvaivaa – kysy ammattimeikkaajalta tai osaavalta myyjältä.

Hyvä ratkaisu on ostaa BB- tai CC-voide – ne sopeutuvat ihonväriin täydellisesti ja lisäksi niissä on ihoa hoitavia ja tasoittavia ominaisuuksia.

3. Liikaa peitevoidetta

Peitevoide on loistava tuote – se peittää tummat silmänaluset, punaisuuden, kauneusvirheet, finnit ja näkyvät suonet. Valitettavasti liioittelemme usein peitevoideen kanssa taistellessamme kauneusvirheitä vastaan ja laitamme aivan liikaa – usein silmien herkälle iholle. Suuri määrä peitevoidetta rasittaa luomien ihoa ja hoitamisen sijaan se aiheuttaa ryppyjä ja vähentää ihon kimmoisuutta. Muista, että hyvä peitevoide peittää kauneusvirheet mutta ei erotu selvästi ihosta tai meikkivoiteesta. Jos sitä on liikaa, onnistumme vetämään enemmän huomiota kaikkiin peitettyihin kohtiin piilottamisen sijaan.

4. Liian vahva contour

Liioittelu on joskus täysin luonnollista. Havitellessamme täydellistä ulkonäköä käytämme usein liikaa peitevoidetta ja korostamme kasvojamme liikaa. Emme välttämättä haihduta vaaleampien ja tummempien contourtuotteiden rajoja kunnolla. Tämä saa kasvot näyttämään liian kulmikkailta ja kaikki piirteet tulevat todella vahvasti esiin, joka saa meidät näyttämään vanhemmilta ja tuo painoa kasvoihin. Kasvojen contour tehdään parhaiten hellävaraisesti, aloittaen pienestä määrästä tuotetta ja asteittain (maltilla) lisäten tuotetta.

5. Likaiset siveltimet, sienet ja meikkisieni

On totta, että meikkisiveltimiä ei tarvitse pestä päivittäin mutta bakteerien ja pöpöjen lisäksi ihon ulkonäköön vaikuttavat kosmetiikkajäämät, eivätkä ne taatusti tee meikistä hienoa tai täydellistä. Jos eilen levitit violettia luomiväriä mutta tänään on luvassa kevyt, vaniljainen sävy – voit odottaa eilisen violetin päätyvän luomelle.

Meikkivoidesiveltimet tulisi pestä säännöllisesti, koska rasvaisen voiteen jämien levittäminen kasvoille voi luoda epämiellyttäviä tahroja ja jälkiä. Hygieniasyiden lisäksi siveltimien pesu on hyväksi myös käytännönsyistä.

6. Oikeansävyisen huultenrajauskynän käyttö

Huultenrajauskynä on aika tarkka tuote. Se pitää huulipunan paikoillaan mutta vain vähän aikaa. Onnistumme usein ”syömään” huulipunan muutamassa tunnissa ja silloin huultenrajauskynä, joka kestää hieman kauemmin – vetää huomiota puoleensa luomalla selvästi erottuvan ja luonnottoman rajan huulien ympärille.

Tämän välttämiseksi voi rajata huulet valitulla kynällä ja sitten täyttää huulet kokonaan rajauskynällä, ja vasta sen jälkeen levittää huultenrajauskynän väriin sopivaa huulipunaa huulille.

7. Huonosti levitetty poskipuna

Jos aurinkopuuteria levittää liikaa, se luo vahvan kiiltävän vaikutuksen mutta väärin tai liiallisesti levitetty poskipuna näyttää hullunkuriselta. Kasvot näyttävät keinotekoisilta, hieman raskailta tai väsyneiltä – vaikka poskipunan tehtävä on täysin toinen: kasvojen pitäisi näyttää nuoremmilta, raikkailta ja levänneiltä. Jos et tiedä, mihin poskipunaa laitetaan – levitä etusormi ja peukalo korvannipukasta nenänpäähän ja levitä poskipunaa rajaa pitkin. Hennon rajan tulisi alkaa korvasta ja jatkua poskeen asti.