On päiviä, jolloin ei halua tunkea kaikenlaisia tuotteita kasvoihinsa. Itse asiassa haluaa näyttää siltä, että meikkiä ei olisi lainkaan. Sitten huomaa pienet punottavat pilkut… epäterve loisto iholla… tummat silmänaluset… mutta täyttä meikkiä ja tusinoittain meikkituotteita ei tarvitse näyttääkseen eloisalta, raikkaalta ja häikäisevältä. Muutama temppu ja niksi kaunistaa kasvoja ja näyttää täysin luonnolliselta. Miten? Tervetuloa oveluuden maailmaan.

Olematon meikki

Olemattoman meikin salaisuus piilee kauneusvirheiden peittämisessä ja ihon kauneuden korostamisessa, joka pitää meikin lähes näkymättömänä samaan aikaan. Jos räväyttävä meikki ei innosta, meikitön meikki on sinulle.

Se on todella helppo tehdä ja lisäksi se ei kestä kauaa. Tuotteitakaan ei tarvitse montaa; salaisuus piilee oikeissa valinnoissa. Miten tehdään meikki, joka näyttää siltä kuin ei olisikaan?

Mitä tarvitaan meikittömään meikkiin?

  1. Nestemäinen peitevoide
  2. Meikinpohjustusvoide
  3. BB- tai CC-voide (tämän voi ohittaa, jos ei halua meikkivoidetyyppistä tuotetta)
  4. Kulmaväri
  5. Ripsiväri
  6. Läpinäkyvä puuteri (bambu, riisi, mineraali)
  7. Hento sivellin

Luonnolliselta näyttävä meikitön meikki askel askeleelta

1. Puhdista kasvot geelillä, vaahdolla tai misellivedellä ja pyyhi ihotyypille sopivalla kasvovedellä.

2. Levitä meikinpohjustusvoidetta kasvoille. Jos iho on öljyistä tyyppiä – valitse kiiltoa vähentävä pohjustaja. Mikäli iho on kuiva tai väsynyt – hanki kiiltoa lisäävä pohjustusvoide. Tuotetta ei saa laittaa liikaa, koska se asettuu ihon ryppyihin ja luo luonnottoman pinnan iholle. Herneen kokoinen pallo riittää kasvoille. Taputtele pohjustusvoide kasvoille sormenpäillä.

3. Jos tummat silmänaluset tai turvonneet silmät ovat yksi pääongelmistasi – käytä peitevoidetta. Koska meikin tulisi olla näkymätön, peitevoiteen koostumus on avain onnistumiseen: sen tulisi olla sileä, hieman vetinen ja sopia ihanteellisesti ihonväriin. Nestemäiset peitevoiteet ovat juuri tätä varten. Levitä voidetta silmien alle ja taputtele sormilla haihduttaaksesi rajoja.

4. Mikäli iholla on paljon punoitusta, väriläikkiä, finnejä tai avonaisia ihohuokosia – kokeile BB- tai CC-voidetta, joka lisää terveen ihon väriä ja peittää kauneusvirheet. Monet naiset levittävät tuotetta vain ’strategisiin’ paikkoihin, eli nenään, otsaan ja leukaan.

5. Satiinimaisen mattapintaisen, terveen ja saumattoman ihonsävyn saamiseksi – käytä puuteria. Läpinäkyvät valkoiset puuterit, eli bambu- tai riisipuuterit, ovat täydellinen valinta meikittömään meikkiin. Jos korkealaatuiset meikit kiinnostaa – valitse mineraalipuuteri, joka peittää ja vähentää kiiltoa sekä takaa korkealaatuisen ihonhoidon.

6. Kulmakarvat luovat kasvojen raamit, joten korosta niitä hieman. Niitä ei tarvitse piirtää kynällä tai rasvalla, jos ei halua tai aikaa ei ole. Yksi silaus sopivan väristä kulmaväriä hoitaa homman. Tällä tavalla kasvot saavat hieman luonnetta ja silmät eloisuutta. Jos väriä tulee liikaa kulmakarvoille – liiallisen värin voi irrottaa puhtaalla kulmakarvaharjalla.

7. Laita ripsiväriä – jos ihosi ja hiuksesi ovat vaaleat, voit kokeilla ruskeaa ripsiväriä – tämä antaa hennon, hienostuneen tuloksen. Naisten tummilla hiuksilla, ripsillä ja kulmilla tulisi valita musta ripsiväri – mieluiten sellainen, joka erottelee ja muotoilee ripsiä sekä antaa kivan, luonnollisen lopputuloksen. Ripsivärit silikoniharjoilla ovat tehty tätä varten, sillä niiden harjakset ovat oikean muotoisia ja oikein aseteltuja.

8. Kasvojen piristämiseksi ja pakkeli-ilmiön estämiseksi puuterin jälkeen voi taputella vähän poskipunaa poskiin. Samalla saa aikaan nuorekkaan ja levänneen ulkonäön.

Jos siltä tuntuu – laita neutraalin väristä huulikiiltoa huuliin. Tavallinen suojaava huulirasva sopii myös meikittömään meikkiin. Tämä meikkityyli sopii kuumiin kesäpäiviin. Kasvot pysyvät raikkaina ja meikkivoide ei valu kasvoilta.