Meikin, etenkin luomivärin, sovittaminen silmien väriin voi olla aika vaikeaa ja hankalaa. Jos silmäsi ovat ruskeat ja et tiedä, mitä sävyjä käyttää, jatka artikkelin lukemista. Täältä löydät hyödyllisiä vinkkejä ja meikki-inspiraatiota.

Mikä silmämeikki sopii ruskeille silmille parhaiten?

Ruskeasilmäisillä naisilla on suurimmat valintamahdollisuudet luomivärien värien suhteen. Lähes kaikki sävyt sopivat ruskeille silmille. Jos sinulla on ruskeat silmät, voit yksinkertaisesti valita luomivärin vaatetuksen mukaan.

Ruskeiden silmien kohdalla täytyy kuitenkin miettiä yhtä hyvin tärkeää asiaa luomiväriä valitessa. Silmien sävy on nimittäin määriteltävä. Mikäli silmät ovat hasselpähkinän väriset tai jos niistä löytyy lämpimiä sävyjä, silmämeikin tulisi myös olla lämmin. Jos silmissä on tummia, suklaisia tai viileitä vivahteita – luomivärien tulisi myös pysytellä viileissä sävyissä.

Silmämeikki ruskeille silmille. Ihonsävy

Toinen silmämeikin tulokseen vaikuttava asia on ihonsävy. Ota selvää, onko ihosi viileä vai lämmin sävyltään ja valitse siihen sopivia luomivärejä. Lämmin, oliivimainen iho sopii yhteen lämpimien värien kanssa, eli kullan, beigen, persikkaisten sävyjen, oliivin ja vaniljan. Viileä iho näyttää paremmalta sinisillä, tummansinisillä, tummanruskeilla ja violeteilla sävyillä.

Molemmat ihotyypit näyttävät hyvältä nude-sävyissä.

Silmämeikki ruskeille silmille. Ripset

Ruskeasilmäisten naisten ripset ovat usein tummat luonnostaan, joten niitä ei kannata peittää ruskealla ripsivärillä, sillä tämä saa ripset haihtumaan iiriksen väriin. Tuloksena ripset eivät saa kaipaamansa korostusta. Tästä syystä on hyvä pysytellä ajattomassa klassikossa, eli mustassa ripsivärissä.

Jos kuitenkin kaipaa hieman piristettä katseeseen, voi valita toisen (tumman) ripsivärin. Hyviä esimerkkejä ovat tummanvihreä, tummansininen tai tummanvioletti ripsiväri. Sininen ripsiväri mukavalla sävyllä (ruiskaunokki) näyttää kivalta ruskeiden silmien kanssa. Ainoa sääntö on se, että sininen väri ei saa olla heikko.

Arkisilmämeikki ruskeille silmille. Mitä värejä tulisi valita?

Arkimeikki näyttää parhaalta neutraaleilla luomiväreillä. Kaikki mattasävyiset tai sävyt hennolla satiiniviimeistelyllä näyttävät myös hyviltä. Kirkkaan kimaltelevat helmisävyt sopivat paremmin iltameikkiin mutta jos näistä sävyistä pitää todella paljon, niitä voi käyttää kohtuudella, korostaakseen luomea hieman. Esimerkiksi vaalea helmibeige sopii hyvin silmän sisäkulmaan.

Neutraalien tummien ja vaaleiden sävyjen (viileälle tai lämpimälle iholle sopivien) lisäksi voi leikitellä harmailla, tummansinisillä tai vihreillä sävyillä arkimeikissä.

Arkisilmämeikki ruskeille silmille. Miten se tehdään?

Tässä esimerkki arkisilmämeikistä ruskeille silmille:

  1. Levitä luomille luomivärin pohjustusvoidetta. Tämän ansiosta luomiväri säilyy paremmin luomessa.
  2. Levitä hyvin vaaleaa, mattapintaista vaniljasävyä kulmakarvan alapuolelle. Väriä voi myös laittaa silmän sisäkulmaan meikin vaalentamiseksi.
  3. Peitä liikkuva luomi vaaleanruskealla sävyllä (tai jos iiris on vaalea, hunajaisella sävyllä) tai tummanruskealla (jos iiris on tumma, suklaisella sävyllä). Tätä väriä voi laittaa vain liikkuvalle luomelle ja hieman luomivakoon, jos haluaa. Mikäli väriä haluaa enemmän, levitä sitä luomivakoon – noin 2/3 koko luomivaosta (alkaen ulkokulmasta). Tällä tavalla saa aikaan ”kissansilmät”.
  4. Ota silmäkynä, joka on astetta tummempi kuin käyttämäsi luomiväri. Piirrä viiva ripsirajaan ja yritä haihduttaa se hellävaraisesti (vaikka topsilla). Saman voi tehdä alaluomelle. Jos silmiä haluaa korostaa vielä enemmän, voi lisätä kynän väristä luomiväriä luomeen.
  5. Peitä ripset tarkasti mustalla ripsivärillä. Jos silmämeikistä haluaa erikoisen voi valita toisen tumman ripsivärin.

Iltasilmämeikki ruskeilla silmille. Miten se tehdään?

Yllä mainittu kuvailu arkimeikistä voi toimia pohjana iltameikille. Iltameikkiä voi kohentaa erisävyisellä silmäkynällä tai korostamalla ulkosilmäkulmaa vahvoilla värisävyillä, kuten violeteilla, taivaansinisillä ja harmailla helmisävyillä tai trendikkäillä metallisävyillä. Iltameikkiä tehdessä voi myös korostaa kulmakarvojen kaarta ja silmän sisäkulmaa helmiväreillä tai kimaltelevilla väreillä, jotka tuovat intensiivisen vaikutuksen meikkiin.

On hyvä muistaa, että mitä intensiivisempi silmämeikki, sitä vähemmän huulipunan tulisi näkyä. Kun valitsee raskaamman silmämeikin, kuten smokey-eye meikin, tulisi valita huulien luonnollista väriä lähellä oleva kevyt huulipuna. Mattapintaiset tai satiinipintaiset huulipunat ovat täydellinen valinta.