Beauty Blender on meikkisieni, jota käytetään nestemuotoisten meikkien levittämiseen. Sen pisaramuoto mahdollistaa tuotteen tasaisen levityksen kaikkialle kasvoille. Mistä Beauty Blender tulee, mitä ominaisuuksia, käyttötapoja ja tyyppejä on? Miten sitä käytetään, miten se pestään ja mistä se löytyy?

Beauty Blender – mikä se on ja mistä se tulee?

Beauty Blenderin keksi ja patentoi Hollywoodin ammattimeikkaaja Rea Ann vuonna 2002. Meikin käyttöön suunnitellusta pinkistä ja pisaran muotoisesta sienestä tuli nopeasti hitti. Nykyään sitä käyttää ammattimeikkaajien lisäksi myös naiset ympäri maailman. Beauty Blenderin tunnistaa sen uniikista pisaramuodosta. Koska siitä puuttuu kulmat täysin, se mahdollistaa meikin tasaisen levityksen. Lopputulos on kasvot ilman raitoja, tahroja, läikkiä, värivirheitä ja rypyt näkyvät vähemmän.

Beauty Blender – ominaisuudet ja käyttö

Beauty Blender on pehmeä, joustava ja huokoinen sieni. Rakenteeltaan se muistuttaa hunajakennoa ja sen ansiosta vesi imeytyy siihen hyvin. Jos sen kostuttaa ennen käyttöä, siihen tarttuu vain minimaalinen määrä käytettävää tuotetta. Beauty Blender ei sisällä lateksia ja se on hajuton sekä hypoallergeeninen. Se on pestävä säännöllisesti.

Alun perin Beauty Blenderin piti toimia ainoastaan meikkivoiteen levittäjänä. Siitä huolimatta sen käyttö on laajentunut ja nyt monet käyttävät sitä voidemaisen poskipunan, peitevoiteen ja jopa kasvovoiteen levitykseen.

Beauty Blender – tyypit

Alkuperäinen Beauty Blender on 5.5 cm x 3.5 cm, painaa 4 grammaa ja on pinkki väriltään. Ajan myötä sieniä on ilmestynyt eri kokoisina, muotoisina, värisinä ja eri tarkoituksiin. Nykyään kosmetiikkamarkkinat ovat täynnä erilaisia tyyppejä ja tässä ne ovat:

  • Beauty Blusher – pienempi versio Beauty Blenderistä, joka on suunniteltu voide- tai puuteriposkipunan levitykseen. Harmaa väri tekee sävyjen yhdistämisestä ja sekoittamisesta helpompaa.
  • Beauty Blender micro ja mini – miniversio Beauty Blenderistä levittää tuotteita vielä tarkemmin, etenkin hankaliin paikkoihin, kuten silmäkulmiin, luomiin ja nenän ympärille. Contour ja aurinkopuuterin käyttö helpottuu.
  • Valkoinen Beauty Blender – tätä käytetään värittömien valmisteiden levitykseen, kuten voiteiden ja seerumien.
  • Musta Beauty Blender – tämä suunniteltiin itseruskettavan tuotteen levitykseen.
  • Blotterazzi -sieni – sieni kehitettiin keräämään ylimääräistä talia. Se piristää meikkiä tuhoamatta pintaa. Toisin kuin imupaperit, se kiinnittyy ihoon koko pinta-alallaan ja sen ansiosta se imee talin tasaisesti vaikuttamatta meikkiin. Imupaperit keräävät talia vain niistä paikoista, joihin papereita laittaa.

Beauty Blender – miten sitä käytetään?

Jotta Beauty Blenderiä voisi käyttää, se on kosteutettava juoksevalla vedellä ja ylimääräinen vesi on puristettava ulos paperilla. Kun sieni on valmis, paina se meikkituotteeseen ja siirrä kasvoille. Paina sientä hellävaraisesti mutta vakaasti kasvoille ja taputtele meikki kasvoihin. Älä vedä sientä kasvoja pitkin, taputtele hellävaraisesti tai paina meikki iholle ja saat virheettömän lopputuloksen. Sienen leveämpi osa sopii paremmin laajojen alueiden meikkaamiseen, kuten otsan ja poskien. Kapealla päällä meikkiä voi levittää pienempiin osiin, kuten silmien ja nenän ympärille.

Miten löytää aito Beauty Blender?

Aina kun tuotteesta tulee hitti, feikkituotteiden määrä kasvaa. Sama pätee Beauty Blenderiin. Valitettavasti tuotteen aitouden määritteleminen on yhä vaikeampaa tuotteiden harhaanjohtavien ja tekaistujen etikettien takia. Vaikka kaikkialta voi periaatteessa ostaa tekaistuja tuotteita, nettiostot ovat kaikkein suurin riski. Tässä tapauksessa kannattaa ottaa huomioon yllättävän edullinen hinta, mutta sekään ei aina auta: valmistajat ovat korottaneet kopiotuotteiden hintoja, jotta asiakkaat eivät olisi ostamatta tuotetta. Alkuperäinen Beauty Blender on äärimmäisen pehmeä, siinä on vähemmän huokosia kuin feikkituotteissa ja se imee vettä hyvin, eli se koko muuttuu ja kestävyys paranee. Lisäksi se on mahdoton asettaa seisomaan pyöreän muodon takia.

Miten Beauty Blender pestään?

Beauty Blender on pestävä ennen jokaista käyttökertaa tai sen jälkeen: valmistaja takaa tämän auttavan tuotteen muodon säilyttämisessä jopa 4 kuukautta! Se kannattaa pestä hellävaraisella saippualla ja erikoisnesteellä mutta tavallinen saippua tai shampoo sopii myös. Kun tuote on puhdistettu kunnolla, laita se sivuun ja anna kuivua luonnollisesti – mieluiten ilmavassa paikassa, kaukana lämpöpattereista, kosteudesta ja auringonvalosta. Näiden sääntöjen huomiotta jättäminen vaikuttaa negatiivisesti tuotteen kestävyyteen.

Beauty Blenderin intensiivinen väri vähenee jokaisen käyttökerran yhteydessä. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolehtia.