Kestomeikki ei ole suinkaan oman aikamme keksintö. Ilmeisesti kiinalaisilla naisilla oli tatuointeja silmiensä ja kulmiensa ympärillä jo yli 2000 vuotta sitten. Onko kestomeikki siis jonkinlainen tatuointi? Mitä sinun pitäisi tietää, ennen kuin teetätät kestomeikin? Katso alta kestomeikkiä koskevat tärkeimmät kysymykset.

Onko kestomeikki meikki vai tatuointi?

Jos kestomeikki tehdään väärin – eli pigmentti viedään liian syvälle ihoon – siitä tulee tatuointi.

Tällä hetkellä kestomeikki kestää noin vuoden, minkä jälkeen se vaatii korjauksia ja uudelleen korostamista.

Miksi kestomeikki vaatii korjauksia?

Korjaukset ovat yksinkertaisesti välttämättömiä. Ajan myötä kasvonpiirteemme muuttuvat, joten meikin pitäisi ehdottomasti kunnioittaa myös sitä. Lisäksi pigmentti lisätään vain epidermikseen, joten se poistuu osittain, koska ihosolut korjaantuvat 28 päivän aikana.

Haalistuuko kestomeikki koskaan?

Varmasti haalistuu. Esimerkiksi heti toimenpiteen jälkeen meikki näyttää hyvin korostetulta ja vahvasti pigmentoituneelta, mutta jo kahden viikon kuluttua sitä on korjattava, koska iho kuoriutuu jatkuvasti. Toinen annos pigmenttiä on välttämätön, jotta saadaan aikaan haluttu voimakkuus ja väri.

Häviääkö kestomeikkini, jos en teetä korjausta kahden viikon kuluttua?

Näin on täysin mahdollista käydä, erityisesti kulmakarvojen kohdalla. Sillä pigmentti irtoaa todennäköisesti nopeasti tältä kasvojen alueelta.

Ajan mittaan meikkisi voi haalistua tai vaihtaa väriä: musta luomiväri voi muuttua hiilenväriseksi. Siksi tarvitset ehdottomasti korjauksen kahden viikon kuluttua ja uuden päivityksen vuoden kuluttua.

Aiheuttavatko kestomeikkipigmentit allergisia reaktioita?

Tämä on hyvin epätodennäköistä, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi. Kaikki pigmentit ovat sertifioituja, ja niiden on läpäistävä perusteelliset testit ja täytettävä tiukat standardit. Siksi ne ovat kalliita ja maksat myös paljon kestomeikin teettämisestä.

Allerginen reaktio toimenpiteen aikana käytetylle anestesialle on yleisempi.

Kuinka kauan toimenpide kestää?

Tietysti kestomeikin tekeminen vie enemmän aikaa kuin tavallisen meikin levittäminen. Esimerkiksi: kestävän luomivärin luominen kestää noin tunnin, kun taas kulmien kestomeikkaus saattaa kestää jopa kaksi ja puoli tuntia.

Miten valita paras kauneushoitola kestomeikkausta varten?

Parasta on kysyä ystäviltäsi heidän kokemuksiaan, tutustua eri kestomeikkitaiteilijoiden portfolioihin ja selvittää, mitä pigmenttejä tällaiset kauneushoitolat käyttävät. Ole varovainen, sillä edulliset pigmentit muuttavat usein herkästi väriä iholla. Jotkut teknikot osaavat kyllä suorittaa itse toimenpiteen, mutta he eivät osaa sovittaa parasta meikkiä kasvonpiirteisiisi ja häivyttää kasvojesi puutteita.

Onko syitä, miksi kestomeikkausta ei voida tehdä?

On, useitakin. Merkittävimpiä niistä ovat muun muassa:

  • psoriasis
  • steroidihoito
  • infektiot
  • raskaus
  • jotkin lääkkeet (useimmiten antibiootit)