Heti herättyämme menemme kylpyhuoneeseen, pesemme kasvomme ja siirrymme seuraaviin päivittäisen ihonhoitorutiinimme askeliin. Tämä joka aamuinen rituaali kestää jos jonkin aikaa, mutta olemme niin tottuneet siihen ja teemme sen täysin automaattisesti. Suhtaudumme kasvojen pesuun kuin hampaiden harjaukseen emmekä voi kuvitella aamujamme ilman sitä. Mitä jos lopettaisit kasvojen pesun aamulla, ja saisit enemmän aikaa sekä kauniimman ihon? Jatka eteenpäin ja löydä 3 syytä, miksi sinun pitäisi lopettaa kasvojen pesu aamulla.

Aina kun huomaamme kasvoissa epätäydellisyyksiä, yritämme päästä niistä eroon kaikin mahdollisin keinoin. Vaihdamme kosmetiikkaa, investoimme kalliisiin tuotemerkkeihin ja rakennamme päivittäistä rutiinia lisäämällä uusia vaiheita ja tuotteita. Valitettavasti saamme usein haittavaikutuksia sen sijaan, että parantaisimme oikeasti ihomme kuntoa. Entä jos kokeilisimme täysin erilaista lähestymistapaa, ja monivaiheisen rutiinin sijaan pyrkisimme minimalismiin? Olemme hiljattain oppineet, että joka aamuisesta kasvojen pesusta luopuminen parantaa ihon sävyä hyvin todennäköisesti.

3 syytä, miksi sinun pitäisi lopettaa kasvojen pesu aamulla

1. Annat ihosi levätä

Jos käytät mietoja puhdistustuotteita ja peset kasvot hellävaraisesti, et tietenkään tee hallaa ihollesi. Monet meistä kuitenkin syyllistyvät siihen, että kasvoja hierotaan turhan kovakouraisesti tai kuoritaan liian usein. Tämä aiheuttaa ehdottomasti enemmän vahinkoa, kuin tarjoaisi oikeasti minkäänlaista hyötyä! Ihoärsytys johtaa finneihin, punoitukseen ja mahdollisesti jopa aknen puhkeamiseen. Kun luovut aamuisesta kasvojen pesusta, ihollasi on mahdollisuus palautua.

2. Säästät aikaa

Me kaikki tiedämme, että jokainen minuutti on arvokas, mitä tulee arkiaamuihin. Kun lopetat kasvojen pesun aamulla, käytät vähemmän aikaa aamurutiiniin, koska ihonhoitosi koostuu korkeintaan kasvovedestä tai hoitonesteestä – ja tämä vie vain muutaman sekunnin.

3. Iltainen ihonhoito antaa parempia tuloksia

Useimmilla meistä on ihonhoidon iltarutiini, johon kuuluu myös monia vaiheita. Ei ole mitään järkeä levittää seerumia, kosteusvoidetta ja silmänympärysvoidetta ja pestä ne pois muutaman tunnin kuluttua. Jos et pese kasvoja aamulla, jokainen pisara tuotteista imeytyy täysin ja ne saavat rauhassa vaikuttaa ihollasi myös seuraavan päivän.

Onko kasvojen pesemättä jättäminen aamulla hyväksi kaikille ihotyypeille?

Ennen kaikkea sinun on tarkkailtava ihosi reaktioita. Kestää muutaman päivän nähdä, onko tästä lähestymistavasta hyötyä ihollesi. Kasvojen pesemättä jättäminen aamulla on parasta kuivalle iholle. Se voi kuitenkin osoittautua huonoksi ideaksi, jos sinulla on rasvainen tai akneen taipuvainen iho. Tällöin kasvojen pesun avulla pääset eroon ylimääräisestä öljystä, bakteereista ja muista epäpuhtauksista, joten pesemättä jättäminen voi pahentaa ongelmaa sen sijaan, että se parantaisi ihosi kuntoa.