20.8.2022 | Kirjoittanut: Mari Markkanen

Pitkät hiukset

Aloitus

Monet meistä haaveilevatkin pitkistä, kauniin kiiltävistä hiuksista, mutta hiusten kasvattaminen voi olla haastavaa. Tässä artikkelissa pureudumme syvemmin siihen, kuinka saada hiusmme kasvamaan nopeammin ja terveemmin. Kasvatetaan yhdessä hiuksesi pitkiksi!

Hiuskasvun fysiologia

Hius kasvaa follikkelista, joka on hiuksen juuressa sijaitseva pikkuruinen ”pussi”. Nopeatempoinen solujen jakautuminen follikkelin kasvuvyöhykkeessä mahdollistaa hiusten kasvun. Kasvavat hiukset elävät noin 2-7 vuotta, minkä jälkeen ne irtoavat ja hiustuppi alkaa kasvattaa uutta. Hius kasvaa keskimäärin 1-1,5 cm kuukaudessa.

Miten kasvattaa hiuksia nopeasti ja terveesti?

Ravitsemus on avainasemassa

Kuten jo todettu, terveet ja vahvat hiukset alkavat sisältäpäin, joten hiustesi kasvuvauhti voi olla suorassa suhteessa siihen, kuinka hyvin pidät itsesi ravittuna. Vitamiinit kuten C-vitamiini, B-vitamiinit kuten Biotiini ja Niasiini sekä E-vitamiini voivat auttaa edistämään hiusten terveitä kasvua ja vahvuutta ylläpitämällä hiuspohjan verenkiertoa ja öljyä.


Konditionoida säännöllisesti

Samoin, säännöllinen ja laadukas hiusten hoitoaine on tärkeässä roolissa hiusten kasvatuksessa. Hiustenhoitoaine ei ainoastaan ​​tee hiuksia sileämmiksi ja kiiltävämmiksi, mutta se myös suojaa hiuksia UV-säteeltä ja vaurioilta.


Vähemmän lämpökäsittelyä

Suorat hiusraudat, hiustenkuivaajat ja kihartimet saattavat aiheuttaa hiuksille vaurioita, varsinkin jos niitä käytetään säännöllisesti. Pyri käyttämään näitä välineitä mahdollisimman vähän, ja muista aina käyttää lämpösuojaa.


Leikkaa hiuksia säännöllisesti

Tämä voi kuulostaa ristiriitaiselta, mutta säännölliset hiustenleikkaukset voivat todella auttaa hiusten kasvussa. Ne poistavat kaksihaaraiset, joten terve hiusten kasvu voi jatkua.


Johtopäätös

Joten, niin yksinkertaista kuin se saattaakin olla, terveelliset hiukset alkavat terveellisestä ruokavaliosta, asianmukaisesta hiustenhuollosta, ja hiusten vähäisestä lämpövauriosta. Seuraa näitä vinkkejä saadaksesi pitkät ja terveet hiukset haluamassasi ajassa.


Kommentit