Värikäsitellyt hiukset tarvitsevat erityistä hoitoa. Valitettavasti värjäys on menettely, joka aiheuttaa aina vahinkoa hiuksille. Kuivuus, kiillon puute, rikkoutuminen, hiustenlähtö – nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä värjäys voi tehdä hiuksille. Onneksi on olemassa kolme loistavaa kikkaa, joilla nämäkin voidaan korjata!

1. Hiusnaamio on ehdoton hankinta

Pelkät hoitoaineet eivät riitä värjätyille hiuksille. Tällöin naamiot tulevat todella tarpeeseen. Naamion komponentit ovat erittäin tiivistettyjä, joten se toimii intensiivisemmin. Kannattaa hankkia hyvin harkittuja ja laadukkaita ainesosia sisältävä naamio ja käyttää sitä aina hiusten shampoopesun jälkeen. Huomionarvoinen tuote ei pelkästään saa hiuksia näyttämään paremmilta, vaan se myös ravitsee hiuksen sisempiä kerroksia. On hyvä valita naamio, joka sisältää hydrolysoitua keratiinia. Miksi? Keratiini tekee hiuksista jälleen kiiltävät ja korjaa hiusta syvältä sisältä. Esimerkiksi Nanoil Keratin Mask (nanoil.us/keratin-hair-mask) on täydellinen valinta, joka on kehitetty nimenomaan hauraiden, vaurioituneiden hiusten tarpeisiin.

2. Hiusten hellävarainen käsittely on etusijalla

Värjätyt hiukset vaativat äärimmäisen hellävaraista hoitoa. Ihannetapauksessa sinun tulisi käyttää superhellää hoito-pesu-hoito -menetelmää. Se sopii vaurioituneille hiuksille, vahvistaa sekä päänahkaa että hiuksia, kosteuttaa ja lisää kiiltoa. Menetelmään kuuluu kolme yksinkertaista vaihetta: 1. hoitava käsittely 2. shampoo 3. toinen hoitava käsittely

Toinen tärkeä asia, mikä sinun tulisi huomioida, on asettaa hiustenkuivaajan puhallus mahdollisimman viileälle. Lisäksi hiustenkuivaajaa tulisi liikuttelu sen sijaan, että keskittyisit vain yhteen hiusosaan. Jos mahdollista, luovu suoristusraudasta ja kihartimesta (jos haluat kuitenkin käyttää niitä, älä unohda lämpösuojaa). Muista käyttää silikoniseerumia hiusten päihin joka päivä. Jätä hiuslakka ja muotoilutuotteet erityistilaisuuksia varten. Kun harjaat hiuksia, älä vedä niitä – kampaa ne vain varovasti ja hiero päänahkaa.

3. Korjaustoimenpiteet hiustenlähtöön värjäyksen jälkeen

Jos hiuksesi alkavat putoilla ja katkeilla, on aika ryhtyä toimiin. On olemassa kaksi korjaustoimenpidettä, jotka kannattaa yhdistää. Ennen kaikkea kokeile lisätä tärkeitä lisäravinteita ruokavalioosi, kuten biotiinia, A- ja E-vitamiinia. Lisäravinteilla tehostat koko kehoa, myös hiuksia. Jo kahden viikon säännöllinen lisäravinteiden käyttö tuo näkyviä tuloksia. Toinen korjaustoimenpide on päänahan hoitaminen. Yritä löytää alkoholittomia tuotteita. Käytä niitä mieluiten joka päivä tai ainakin ennen jokaista pesua. Vaikutuksiin kuuluvat uusien hiusten kasvaminen, muutenkin hiusten nopeampi kasvu ja ennen kaikkea hiusten ohentumisen loppuminen. Toisaalta, jos kotikonstit epäonnistuvat, mikset hakeutuisi ammattilaisen luokse? Trikologi voi tehdä testejä ja osaa valita tehokkaimman hoidon juuri sinun hiustesi tarpeisiin. On nimittäin mahdollista, että kamppailet hiustenlähdön kanssa hormonaalisen epätasapainon tai kilpirauhasen häiriöiden vuoksi.