Silmien alla oleva iho on herkin ja haurain ihoalue kasvoillamme. Koska se on altis menettämään kosteutta, ärsyyntyy iho tältä alueelta helposti. Silmien alla oleva iho onkin vaativa hoitaa, mikä on syytä pitää mielessä, jos haluat pitää ihon mahdollisimman sileänä ja välttää juonteita. Päivittäistä ravinto- ja kosteusannosta ei kannata unohtaa, muuten silmänympärysihon virheiden torjumisesta tulee melko vaikeaa. Millaista hoitoa sinun sitten tulisi antaa silmänympärysiholle?

Lipidikerros suojaa ihoa, paitsi silmien alla olevaa aluetta, mikä on sääli. Tämä ihoalue on todella ohut ja herkkä, minkä vuoksi siihen syntyy nopeammin ryppyjä. Unen puute, liiallinen ruutuaika ja ihonhoitovirheiden tekeminen vaativat myös veronsa. Onneksi tiedämme muutamia keinoja, jotka auttavat sinua käsittelemään tätä ongelmaa.

Meikin poisto

Tämä on ehdottomasti päivittäisen ihonhoitorutiinin ydin ja yksi parhaimmista ihonhoitotavoista, jonka voit hyväksyä. Iholle jäävä kosmetiikka ärsyttää herkästi silmäluomia ja sidekalvoa; usein se haittaa ihon uusiutumista. On olemassa runsaasti tehokkaita meikinpoistoaineita, jotka paitsi poistavat kosmetiikkajäämät, ne myös rauhoittavat ihoa ja ehkäisevät ärsytystä.

Varmista, että poistat kosmetiikan varovasti. Liian voimakas poistaminen venyttää ihoa, mikä johtaa väistämättä ryppyihin. Liu’uta vanulappuja silmän sisänurkasta ulkosilmänurkkaan (huom: älä tee näin toisinpäin). Toista tätä liikettä, kunnes näet, että vanulappuun ei tartu mitään.

Miten täydentää silmänympärysihon kosteustasapainoa?

Valitettavasti silmänympärysalueen iho menettää nopeasti kosteutta, ja lukuisat tekijät nimenomaan edistävät kuivumista. Tällaisia ovat esimerkiksi saippuat, shampoot ja muut ärsyttävät aineet, joita monet kosmetiikkatuotteet sisältävät. Koska silmänympärysiho on herkkä ja altis vaurioille, sitä on käsiteltävä hellävaraisesti. Sitä tulisi myös kosteuttaa päivittäin.

Aloita sisältäpäin! Voi olla melko haastavaa pitää silmänalusiho kosteutettuna, jos koko kehosi on kuivunut. Ja tämä sääntö pätee erityisesti kesällä, koska silloin olemme alttiimpia nestehukalle.

Miten häivyttää tummat silmänaluset?

Naamiointimeikillä saavutat kaksi tavoitetta: teet tummista silmänalusista näkymättömät ja kirkastat silmänalusihoa. Silti sinun on muistettava levittää meikki taitavasti. Yleisin virhe, jonka naiset yleensä tekevät, on liian kevyiden peitevoiteiden käyttö, jolloin silmien alla oleva tumma sävy vain korostuu. Toinen asia, joka kannattaa pitää mielessä, on käytetyn tuotteen määrä. Peitevoidetta ei saa käyttää liikaa eikä sitä saa laittaa iholle, jota ei ole asianmukaisesti pohjustettu. Saat aikaan luonnollisen näköisen vaikutelman, jos levität ensin meikkivoiteen ja sitten peitevoiteen. Käytä nimetöntäsi kosmetiikan hienovaraiseen häivyttämiseen.

Turvotuksen ja tummien silmänalusien vähentämiseksi kannattaa käyttää kosmetiikkaa, jossa on A-, C- ja K-vitamiineja sekä kofeiinia ja yrttiuutteita. Tällaiset tuotteet saavat veren virtaamaan nopeammin, mikä johtaa kapillaarien kutistumiseen. Lisäksi kun veri virtaa nopeammin, tummat silmänaluset kirkastuvat ja turvotus vähenee merkittävästi. Jatka ihosi hoitamista tällaisilla tuotteilla, niin saat vaikuttavia tuloksia. Ole vain sinnikäs.

Joissakin ääritilanteissa voit turvautua kehittyneisiin silmänympärysihonhoitotuotteisiin, jotka tuottavat välittömiä tuloksia. Yksi tällaisista ihmeistä on kollageenisilmätyynyt tai kasviuutteilla infusoidut tyynyt. Niillä on todistetusti syväkosteuttava vaikutus. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, kosmetiikka, joka saa aikaan mikroverenkierron vilkastumaan, on tunnustettu myös hyvin tehokkaaksi. Tällaisissa tuotteissa on yleensä palloapplikaattori, jonka avulla voit levittää tuotteen ja samalla hieroa hellävaraisesti kohdealuetta. Sitä ennen on suositeltavaa laittaa kosmetiikka jääkaappiin ja käyttää sitä viileänä. Näin saat aikaan parempia, näkyviä tuloksia.