Olet taatusti kuullut jo tähän mennessä kombucha-teestä, sillä sen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti ympäri maailmaa. Voit myös helposti tilata sitä useimmissa ravintoloissa, ostaa sitä ruokakaupoista tai jopa valmistaa sitä itse kotona. Vaikka se mielletään lähinnä virkistäväksi janojuomaksi, se voi myös parantaa ulkonäköäsi. Alla kerromme, miten voit ottaa kaiken hyödyn irti kombuchasta ja sen positiivisista vaikutuksista.

Kombucha on ilmestynyt Eurooppaan ja Amerikkaan suhteellisen hiljattain, mutta Aasiassa se on ollut tunnettu ja sitä on käytetty jo vuosisatojen ajan. Jotkut kutsuvat sitä sieniteeksi tai japanilaiseksi sieniteeksi. Itse asiassa kombucha on suuri ryhmä sieniä ja bakteeriviljelmiä, jotka yhdessä muodostavat pyöreän, hyytelömäisen muodon. Käymisen jälkeen tästä juomasta tulee kuohuva ja virkistävä juoma, jolle on ominaista sen makeahappoinen maku. Todistettujen parantavien ominaisuuksiensa ansiosta kombuchaa kutsutaan usein pitkäikäisyyden eliksiiriksi.

Mitä kombucha sisältää?

Monet tutkimukset osoittivat, että kombucha sisältää monia komponentteja, joilla tiedetään olevan erilaisia terveysvaikutuksia. Useimmiten ne ovat B-ryhmän vitamiineja ja C-vitamiinia. Sen lisäksi tämä maailmankuulu sienitee sisältää rautaa, magnesiumia, kalsiumia ja kaliumia, mutta ei siinä vielä kaikki. Kombuchan juominen toimittaa kehoosi maitohappoa, omenahappoa ja etikkahappoa.

Ihmiset käyttävät kombuchaa useista syistä, ja yleisimpiä niistä ovat seuraavat:

 • laihtuakseen
 • unettomuuden ehkäisyyn
 • immuunijärjestelmän vahvistamiseen
 • saadakseen lisää energiaa
 • keskittymiskyvyn parantamiseen
 • auttaakseen munuaisia ja maksaa toimimaan paremmin
 • verenpaineen säätelyyn

Kombuchan hyödyt osana ihonhoitoa

Kombuchaa voidaan käyttää iholle ja hiuksiin ilman, että sitä ohennetaan vedellä tai yhdistetään muihin kosmeettisiin ainesosiin. Voit myös tarttua erilaisiin kauneudenhoitotuotteisiin, jotka jo sisältävät tätä täysin luonnollista eliksiiriä.

On todistettu, että kombucha on antibakteerinen, sienitautia ehkäisevä ja myrkkyjä poistava aine. Tämä tekee siitä hyvän ihon puhdistamiseen ja talintuotannon tasapainottamiseen. Lisäksi kombucha pystyy supistamaan ihohuokosia sekä silottamaan ja rauhoittamaan ihoa. Jos kamppailet toistuvan aknen, pigmenttiläiskien, kasvojen punoituksen ja muunlaisten epäpuhtauksien kanssa, on hyvin mahdollista, että kombuchalla rikastettu kosmetiikka hoitaa ihohuolesi, jotka haluat unohtaa. Kaiken lisäksi sienitee on tunnettu ihoa kirkastavasta vaikutuksestaan. Ja jos sinua huvittaa valmistaa oma kombucha-kasvovesi, yhdistä juoma jäähdytettyyn keitettyyn veteen (1:2) ja pyyhi puhdistetut kasvosi seoksella kerran päivässä.

Parhaat hiusten- ja ihonhoitotuotteet, joissa on kombuchaa

 • Fresh – kokonainen kombucha-kauneustuotesarja
 • OnlyBio – kokonainen kombucha-kauneustuotesarja
 • Origins – Ginger Kombucha Skin Balancing Super Tea Mask – inkivääri-kombucha -teenaamio
 • Dr. Ceuracle – Vegan Kombucha Tea Essence -teeuute, vegaaninen
 • The Youth To The People – Kombucha + 11% AHA Exfoliation Power Toner -kasvovesi
 • Elemental Herbology – päänahan kuorinta-aine

Kombuchan edut hiustenhoidossa

Kombuchan ansiosta hiuksista tulee uskomattoman kiiltävät ja sileät. Lisäksi kombucha nopeuttaa hiusten kasvua ja hoitaa erilaisia päänahan ongelmia, kuten hilseilyä. Voit joko juoda sieniteetä päivittäin tai valmistaa hiushuuhtelun yhdistämällä kombuchaa ja vettä (1:1).