Kadehdittavan täyteläiset huulet ovat kaikkein yksi halutuimmista piirteistä, ja ne saavat meidät näyttämään entistäkin viehättävämmältä ja naisellisemmalta. Ei siis ihme, että yhä useammat naiset turvautuvat huulten täyteläisyyden lisäämiseen tarkoitettuihin tuotteisiin ja toimenpiteisiin. Mitä vaihtoehtoja on tarjolla? Miten huulet saadaan näyttämään täyteläisemmiltä niin, että ne näyttävät kuitenkin luonnollisilta? Tutustu suosituimpiin menetelmiin.

Huulet ovat erittäin herkät ja niissä on paljon hermopäätteitä. Huulten iho on myös hyvin ohut, eikä sen alla ole suojaavaa rasvaista kerrosta. Kun hoidamme huuliamme päivittäin, meidän tulisi keskittyä erityisesti kosteuden lisäämiseen, ravinteiden tarjoamiseen ja suojaamiseen.

Tämä ei kuitenkaan vaikuta varsinaisesti niiden kokoon. Jos sinulla on luonnostaan kapeat ja tuskin huomattavat huulet, suojaavien balsamien levittäminen ja kuolleiden solujen kuoriminen ei anna vaikuttavia tuloksia.

Mitä voit tehdä, kun tavoittelet upeita huulia? Testasimme suosituimpia keinoja huulten korostamiseen.

Lip plumper, eli huulipuna, joka saa huulet näyttämään suuremmilta

Lip plumperin käyttö on ensimmäinen askel ja taatusti helpoin asia, jonka voit tehdä. Sen ainesosat on koostettu niin, että ne lisäävät luonnollisesti huulten täyteläisyyttä. Lip plumppereiden suosio on vuosien varrella kasvanut kasvamistaan, vaikka ne antavat vain väliaikaisen vaikutuksen. Väliaikaisuus onkin ehkä niiden suurin miinus. Miten lip plumperit oikein toimivat? Ne on valmistettu aineista, jotka ärsyttävät ihoa hallitusti, joten aineen luoma turvotus antaa vaikutelman suuremmista huulista.

Plasmakynä täyteläisempään vaikutelmaan

Tämä on vähemmän tunnettu menetelmä, vaikka myöskään se ei ole invasiivinen. Siinä huulten muotoa parannetaan ultraääniaalloilla, jotka aktivoivat kollageenin ja elastiinin luonnollisen synteesiprosessin, joten huulista tulee kimmoisammat. Tulokset näkyvät nopeasti, vain 3-4 hoidon jälkeen. Tämä menetelmä saa huulet näyttämään suuremmilta ja hyvin luonnollisilta.

Huulien täyteaineet

Täyteaineilla huulista saadaan suuremmat ja täyteläisemmät, ja tämä menetelmä on ehdottomasti suosituin vaihtoehto. Yleensä huuliin ruiskutetaan hyaluronihappoa, kollageenia tai botoxia, ja näin vaikutus on myös pitkäaikaisempi.

Huulien täyteaineissa huuliin ruiskutetaan valittua ainetta, joka parantaa huulten muotoa ja antaa niille haluttua täyteläisyyttä. Täyteaineina voidaan käyttää:

  • hyaluronihappo,
  • botox (botuliinitoksiini),
  • luonnollinen kollageeni,
  • karboksimetyyliselluloosa.

Lipofillaus eli huulten täyttäminen rasvalla

Tämä on yksi puhutuimmista toimenpiteistä, joissa käytetään potilaan omaa kudosta. Useimmissa tapauksissa potilaansta poistetaan rasvaa rasvaimun yhteydessä, minkä jälkeen se käsitellään asianmukaisesti. Huulten suurentaminen tällä tavoin on vaikeampaa kuin täyteaineilla. Kyseessä on plastiikkakirurgia, ei mikään lounastauon aikana tehtävä hoito.

Toimenpide kestää 30-40 minuuttia, ja sillä saattaa lisäksi olla ikääntymistä ehkäisevä vaikutus: ennen injektiota poistettua rasvakudosta on rikastettava tietyillä aineilla, esimerkiksi kantasoluilla.

Ei täyteaineita: laserhuulihoito

Laser on vaihtoehtoinen hoito huulten täyteaineille. Sillä saadaan samanlaisia tuloksia ilman injektioita. Pienitehoinen pikosekuntilaser on tulossa erityisen suosituksi. Miten se toimii?

Laser stimuloi fibroblasteja, jotka tuottavat enemmän kollageenia. Enemmän kollageenia tarkoittaa kiinteämpää ja nuorempaa ihoa. Oikeanlainen laservalo tehostaa huulia nuorentavien ja suurentavien tuotteiden, kuten kantasolujen, imeytymistä.

Huulien suurennusleikkaus

Tämä toimenpide on ehdottomasti vähiten suosittu. Silikoni-implantit sovitetaan potilaan huulten koon ja muodon mukaan. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa, koska siinä leikataan huulten kulmat auki ja viedään implantit ihon alle. Implantti itsessään on kevyt, joustava ja todella kestävä – se kestää hyvin pitkään ja imeytyy sitten. Valitettavasti kirurginen huulien suurennus on hyvin kallista.

Mitä ajattelet? Minkä menetelmän sinä valitset?