Tiesitkö, että kampaajakäynnillä ei aina tarvitse leikata, värjätä tai muotoilla hiuksia? Nykyään naiset luottavat hiuksensa ammattilaisten osaaviin käsiin saadakseen elvyttäviä ja hoitavia hiuskäsittelyjä. Lue itse, mitkä ovat kampaamojen suosituimmat ja tehokkaimmat hiushoidot.

Yleensä kotona tehdyt hiushoidot eivät tuo toivottuja tuloksia. Hoitoaineet, naamiot ja öljyt tekevät ihmeitä säännöllisesti käytettynä ja niiden vaikutuksia saa odotella kärsivällisesti. Mitä vaurioituneemmat ja heikommat hiukset, sitä kauemmin lopputuloksia saa odotella. Tässä tapauksessa kannattaa harkita ammattilaisten hiuskäsittelyjä – ehkä yksi niistä päätyy olemaan sensaatiomainen ratkaisu ongelmiisi.

AMMATTILAISTEN HIUSHOIDOT TOP 8

1. Trikologinen puhdistava kuorinta päänahalle

Silloin tällöin päänahka tulisi puhdistaa kunnolla hilseen syntymisen sekä hiusten ohenemisen ehkäisemiseksi. Harva tietää, että tavallinen hiusten peseminen ei yksin riitä. Meikkihiukkaset, öljyjäämät sekä kuolleet ihosolut yhdistyvät taliin ja luovat läpäisemättömän kerroksen, joka irtoaa vain trikologisen puhdistavan kuorinnan avulla. Kuorinnan voi suorittaa myös kotona yhdistämällä kuorivia partikkeleita (esim. sokeri, suola, vadelmansiemenet) luonnolliseen öljyyn. Kampaajalla tehty käsittely on kuitenkin nopeampi ja tuo parempia tuloksia, koska se tehdään ultraäänen avulla.

2. Hiuksia suoristava keratiinihoito

Vain harva tietää, että hiuksia suoristavan keratiinihoidon päätehtävä on elvyttää hiuksia. Silkkisen sileät ja suorat hiukset ovat oikeastaan sivuvaikutus, joka saadaan aikaan paikkaamalla hiuksissa olevia vaurioita hiusten tarvitsemalla keratiinilla – proteiini, joka on tärkeä rakennuspala hiuksissa. Kun puhumme ammattilaisten suosituimmista hiuskäsittelyistä, hiuksia suoristava keratiinihoito on yksi kampaamojen tavallisimmista käsittelyistä.

3. Päänahan mesoterapia

Kampaajien usein suosittelema hoito. Tähän käsittelyyn on monia erilaisia vaihtoehtoa. Mesoterapian voi suorittaa ilman neuloja (valmiste lisätään iholle sähkökentän avulla), mikroneulalla (tässä käytetään erityistä rolleria) tai neulalla (ravintoaineet injektoidaan). Joka tapauksessa mesoterapia on ammattilaisten suorittama käsittely, joka voi ehkäistä kaljuutta ja nopeuttaa hiusten kasvua. Vaikutuksiin kuuluu päänahan biologisen tasapainon palauttaminen.

4. Happimesoterapia

Tunnetaan myös nimellä oxygen infusion therapy. Mitä tällä ja yllä mainitulla päänahan mesoterapialla on yhteistä? Hiustuppiin kuljetetaan erityisiä ravintoaineita ulkoisen avustajan avulla. Tässä tapauksessa on kyse keskitetystä hapesta. Käyttämällä happea micro-scentin sijaan päänahkaa saa tuplasti ravintoaineita sekä hapetusta. Happi on loistava tapa stimuloida hiusten kasvua sekä lievittää monia päänahan oireita, esim. seborreaa, hilsettä ja keratinisaatiota.

5. UltraSonic Infrared hiustenhoitorauta

Hyvällä kampaajalla on mahdollista elvyttää hiuksia infrapunasäteilyllä ja ultraäänellä. Säteily suoritetaan suoristusraudan kaltaisella välineellä. Tavallinen suoristusrauta käyttää korkeita lämpötiloja, eli ammattiluokan hiuskäsittely viileällä ultraäänellä ja infrapunasäteilyllä on paljon turvallisempi valinta. Milloin hoidossa kannattaa käydä? Kun heikentyneet hiukset tarvitsevat vahvistusta. Väline nopeuttaa kampaajan valitseman hoitavan valmisteen imeytymistä ja saa valmisteen toimimaan intensiivisemmin.

6. Darsonval-hoito

Hiustenhoidossa hyödynnetään infrapunasäteilyä, ultraääntä tai kuumuutta – miksei myös elektroterapiaa? Ammattitason hiuskäsittely, jossa käytetään erityisiä elektroaaltoja, on nimeltään darsonval-hoito. Vaikka sähkön käyttö hiushoitona saattaa herättää kysymyksiä, se on loistava valinta päänahan puhdistukseen, hilsettä aiheuttavien sienitulehdusten ja bakteerien häätöön sekä päänahan muiden tulehdusten parantamiseen. Darsonval-hoito on turvallinen, kivuton ja ei-invasiivinen.

7. LED -valoterapia

LED-valo tarjoaa paljon arvokkaita hyötyjä hiustenhoitoon. Tämä on innovaatio ammattitason hiustenhoitojen keskuudessa mutta yhä useampi nainen on halukas kokeilemaan sitä. LED -valoterapiassa on monia hyviä puolia – se on kivuton, ei-invasiivinen, helppo tehdä ja todella rentouttava terapiamuoto. Terapiaa voi käyttää erillisenä hoitomuotona stimuloimaan päänahan verenkiertoa ja vahvistamaan sekä elvyttämään hiuksia. Lisäksi LED-valoa voi käyttää ylimääräisenä hoitona muiden käsittelyjen vaikutusten parantamiseksi.

8. Hiusbotoksi

Esitellessämme hiushoitojen TOP 8 listaa emme voi unohtaa hiusbotoksia. Haluamme nyt rauhoitella heitä, jotka uskovat botoksin olevan ainoastaan ihon alle ruiskutettava aine, joka silottaa ryppyjä. Botoksi hiuksille on ei-invasiivinen, hoitava käsittely, jossa hiuksille tarjotaan maksimaalisen keskitettyä ravintovalmistetta. Kyseessä on luonnollisista vitamiineista, hivenaineista ja ravintoaineista valmistettu seerumi. Eli elvyttävä boosti hiuksille.