Kosmetologiassa on huomattavassa nousussa trendi, jossa luonnollista alkuperää olevien aineiden käyttö on lisääntynyt. Ja tämä trendi ei koske vain yrttejä. Esimerkiksi helmiä ja meripihkaa voidaan myös käyttää kosmetiikan valmistamisessa. Miksi juuri tämäntapaisia ainesosia on alettu laajalti käyttää kosmetiikassa? Yksi syy on, että ne sisältävät paljon mineraalisuoloja ja orgaanisia yhdisteitä, jotka vaikuttavat ihon kuntoon suotuisasti.

Jos luet kosmetiikkatuotteiden tuoteselostuksia, voit huomata että tuotteet sisältävät muun muassa sellaisia elementtejä kuin hiili, rikki, kalsium tai kupari. Näitä löytyy pääosin mineraalikosmetiikasta. Mitä hyödyllistä edellämainituissa ainesosissa on? Ensinnäkin, hiilellä on puhdistava vaikutus. Siitä syystä sitä käytetään myös useiden ruoansulatusjärjestelmän sairauksien hoidossa. Se imee kaikki saasteet, talin ja myrkyt. Kosmetiikassa hiiltä löytyy hienona jauheena sekä suurirakeisena. Toiseksi, rikillä on uudistavia, tulehduksia estäviä ja antibakteerisia ominaisuuksia. Siksi sitä käytetään erään hyvin tunnetus aknesaippua valmistuksessa. Se puhdistaa kasvoja ja vähentää aknea, vaikkakin käytön alussa akne saattaa yltyä näkyvämmäksi. Lisäksi rikki silottaa ihoa, helpottaa tulehduksia, antaa iholle happea ja parantaa verenkiertoa. Kolmanneksi kalsiumilla on osansa kollageenituotannossa, jolloin se parantaa ihon kireyttä. Lisäksi nämä elementit lisäävät ihon kosteutustasoa, vähentävät ärsytystä ja helpottavat tulehduksia. Viimeisenä kupari, joka on luonnollinen antioksidantti. Se auttaa vaurioituneen orvaskeden uudistumisessa. Lisäksi kupari vaikuttaa ihon elastisuuteen ja ja verisuonien kuntoon.

Timanttinen vartalokuorinta – tee-se-itse

Hiili, kalsium, rikki ja kupari ovat aineita, joita on helppo saada. Voit valmistaa kotitekoista kosmetiikkaa edellämainituista ainesosista. Tehdäksesi timanttisen vartalokuorinnan kotona, tarvitset siihen teelusikallisen timanttijauhetta, ja neljä lusikallista jokapäiväisessä käytössä olevaa vartalovoidetta. Sekoita ainekset huolellisesti. Käytä tätä kuorintaa kasvoillesi tai vartalollesi kaksi kertaa viikossa. Se korostaa, silottaa ja kosteuttaa ihoasi.