Hiuspuuteri lisää hiusten tuuheutta aiheuttamatta vaurioita. Toisin kuin hiussuihkeet, vaahdot ja muut muotoilutuotteet, ne eivät tee hiuksista kankeita, karheita tai kovia. Hiuspuuteria on helppo käyttää – sitä laitetaan pelkästään juuriin. Tuloksena on tuuhea ja raikas kampaus. Hiuspuuterissa voi myös olla ylimääräisiä kiiltoa antavia ominaisuuksia. Pieni koko tekee siitä kätevän tuotteen käsilaukkuun. Miten hiuspuuteria käytetään ja kenelle se sopii? Miten hiuspuuteri toimii ja miten oikeanlainen hiuspuuteri valitaan?

Miten hiuspuuteria käytetään?

Hiuspuuterin käyttämiseksi purkkia ravistetaan huolellisesti, käsiin kaadetaan pieni määrä puuteria ja puuteri levitetään hiusten juuriin. Liika puuteri tekee hiuksista vaikeasti muotoiltavat ja kankeat. Toisaalta, jos hiukset ovat luonnostaan ohuet ja hennot, puuteria voi lisätä hiusten latvoihin antamaan visuaalista paksuutta. Hiuksia ei tulisi harjata ennen kuin ne pestään.

Hiuspuuteri – kenelle se sopii?

Hiuspuuteri sopii heille, jotka haluavat kohottaa juuriaan ja lisätä tuuheutta hiuksiin. Tuote sopii myös nopean muotoilun ystäville ja jatkuvassa kiireessä eläville. Lisäksi hiuspuuteria voi käyttää kampaajan taitoja harjoitteleville, sillä hiuspuuteri tuo hyvännäköisiä lopputuloksia myös ilman kokemusta. Tuote sopii heille, jotka haluavat raikkaan kampauksen pitkän päivän jälkeen. Hiuspuuteri on kokonsa vuoksi näppärä ottaa mukaan.

Miten hiuspuuteri toimii?

Hiuspuuteri sisältää mikrokuituja tai mikropartikkeleita, jotka tarttuvat hiusten juuriin ja sen tuloksena kohottavat hiuksia tyvestä. Hiukset näyttävät paksummilta ja tuuheimmilta – tämän takia puuteri sopii erityisesti ohuille, hauraille ja hennoille hiuksille.

Hiuspuuterin käyttö ei valitettavasti tule ilman sivuvaikutuksia, se voi esimerkiksi tukkia päänahan ihohuokosia, tehdä hiuksista vaikeasti harjattavat ja se irtoaa huonosti. Tämän vuoksi hiukset ja päänahka tulisi pestä huolellisesti puhdistavalla shampoolla hiuspuuterin käytön jälkeen.

Lisäksi on olemassa hiuspuuteri ihmisille vetäytyvällä hiusrajalla, ohenevilla hiuksilla ja hyvin näkyvällä päänahalla.
Tässä tapauksessa tuotteen tulisi muistuttaa luonnollista hiusväriä.

Hiuspuuteri tarjoaa:

 • Tuuheutta
  Puuteri lisää tuuheutta heikkoihin, litteisiin ja elottomiin hiuksiin. Puuterin avulla hiuksiin saa toivotun tuuheuden ilman hiustenkuivaajaa tai tupeerausta, jonka ansiosta hiukset välttyvät kuumuudelta ja sen aiheuttamilta vahingoilta.
 • Rakennetta ja muotoa
  Hiuspuuterin ansiosta voi saada aikaan kaikenlaisia muotoja. Upea poninhäntä, etuhiukset ja polkkatukka ovat vain muutamia kampausvaihtoehtoja.
 • Kestävyyttä
  Vaikka hiuspuuteri ei tee hiuksista kankeampia, kampaus säilyy kauan.
 • Joustavuutta
  Hiuspuuteri tekee hiusten muotoilusta helpompaa. Lisäksi voi itse valita, mitkä osat hiuksista tulisi pysyä paikoillaan ja mitkä saavat liehua vapaana tai odottaa muotoilua.
 • Raikkautta
  Koska hiuspuuteri ei ole kiinteä tuote, se saa päänahan näyttämään kuivemmalta ja peittää öljyisyyttä. Lopputulos on kampaus, joka näyttää raikkaalta pidempään.
 • Mattapinnan
  Hiuspuuteri sopii hyvin päivittäisiin kampauksiin – aina, kun tarvitsee täydellisen kampauksen moneksi tunniksi.

Miten oikeanlainen hiuspuuteri valitaan?

Tärkeä kriteeri hiuspuuteria valitessa on sen sisältö. Sisältö kertoo, miten tuote vaikuttaa hiuksiin mutta vasta kokeilemalla voi tietää, miten tuote todella toimii. Mikäli hiuspuuteri saa hiukset tarttumaan yhteen, tuntuu epämiellyttävältä, karhealta tai tahmealta, saa hiukset menettämään kiiltonsa tai sitä on vaikea käyttää tai irrottaa – tuote ei ole oikeanlainen sinulle.

Valitessamme puuteria hiuksille kannattaa valita puuteri oman hiustyypin mukaan. Mikäli hiukset ovat öljyiset, peruspuuterit ovat hyvä valinta. Mikäli päänahka on kuiva, hyvä hiuspuuteri sisältää myös kosteuttavia ainesosia. Paras esimerkki tällaisesta tuotteesta on oliiviöljyä sisältää vauvatalkki. Hiuspuuterin värin tulisi myös sopia hiusten nykyiseen väriin.

Ei kannata unohtaa, että puuteri on pikainen apu kriisitilanteissa. Hiusten pesemiseen ja hiusten tarpeille sopivan hoitoaineen käyttöön ei ole korviketta. Lisäksi oikeanlainen ruokavalio ja A- sekä E-vitamiineja sisältävien ruokien syönti on yhtä tärkeää.