Mikään ei tee naisesta onnellisempaa kuin kotitekoinen kosmetiikka, varsinkin itsetehty. Vielä parempi on, jos se on mineraalikosmetiikkaa, jolloin se on turvallista iholle. Opi kuinka tehdä itse oma mineraaliluomivärisi kotona.

Mitä on mineraalikosmetiikka?

Kuten nimi kertoo, mineraalikosmetiikka sisältää vain mineraaleja ja muita luonnollisia ainesosia. Näitä voivat olla sinkkioksidi, kiilteet, orgaaniset väripigmentit, kalmsiumkarbonaatti, silkkijauhe tai kvartsi. Tällaiset tuotteet eivät myös yleensä sisällä säilöntäaineita, öljylä, silikoneja tai keinotekoisia värejä. Mineraalikosmetiikalla on joko jauhemainen tai kiinteä koostumus. Jälkimmäistä kutsutaan myös puristetuksi kosmetiikaksi. Näitä on saatavilla eri väreissä ja niillä on eri kylläisyyksiä ja voimakkuuksia peittämisessä. Mikäli mineraalikosmetiikkaa säilytetään oikein, ne eivät vanhene koskaan.

Kuinka valita oikea sävy joka vastaa ihonsävyä? Esimerkiksi on mahdollista tilata testereitä harjoilla, koska mineralikosmetiikan käyttöön on erityisiä applikaattoreita. Lisäksi näitä tuotteita tulisi laittaa päivänvalossa. Mikäli oikeaa sävyä ei löydy, voi kahta tai kolmea eri kosmetiikkatuotetta sekoittaa keskenään. Mineraalikosmetiikkaa voi laittaa veden kanssa tai ilman.
On mainitsemisen arvoista, että mineraalikosmetiikka ei aiheuta allergisia reaktioita tai ärsytystä. Ne ovat täysin turvallisia käyttää. Lisäksi mineraalikosmetiikkaa suositellaan erityisesti niille ihmisille, joilla on allergioita, aknea tai herkkä iho. Jokatapaukessa, mineraalikosmetiikan käytön alussa voi huomata, että kasvoihin ilmestyy pieniä näppyjä. Jokapauksessa tämä on tavallinen reaktio, kun kasvoille lisätään ensimmäistä kertaa uutta tuotetta.

Mineraaliluomiväri – Tee se itse

Valmistaaksesi omaa mineraalikosmetiikkaa, tarvitset ainesosia joita on helposti saatavilla internetistä tai kemikaalimyymälöistä. Tehdäksesi oman luomivärin tarvitset: 3 tl hienorakeista titaanidioksidia, 1½ tl magnesium-stearaattia ja puoli teelusikallista vismutti oksikloriinia. Ainesosat joilla saa aikaan tuoksua ja oikean koostumuksen ovat: 1 tl jojobaöljyä ja muutama tippa eteeristä suosikkiöljyäsi. Saadaksesi väriä, tarvitset: kaksi lusikallista pigmenttiä ja puoli teelusikallista kiillettä. Sekoita pohjan ainesosat huolellisesti keskenään. Lisää joukkoon asteittain väriä ja tuoksua antavia aineita, tosin muista aloittaa pigmentistä. Lopuksi, lisää koostumuksesta vastaavia ainesosia uuteen luomiväriisi. Sekoita vielä huolellisesti ja säilö haluamaasi astiaan tai purkkiin.